Canon EF-MFT redukcia a Canon MSC objektívy

01.04.2013 23:16

Už pred dvomi rokmi Canon uruguay ohlásil členstvo v "Micro four thirds" aliancii (viď článok: (FT6) Canon joins Micro Four Thirds coalition!)


No až dnes, to jest 1. 4. 2013 (teda presnne po 2 rokoch) Canon CEO Jasenato Nevyseru predstavuje revolučné riešenie, ktoré pomôže majiteľom bezzrkadloviek doplniť si chýbajúce objektívy a zároveň pomôže zvýšiť predaj Canon objektívov. Jedná sa o:  

  • redukciu z Canon EF objektívov na micro-Four-thirds
  • bezplatnú výmenu USM motorčeku na MSC motorček u všetkých svojich objektívov


Bezrkadlovkám doteraz chýbali svetelné telezoomy. Canon takéto telezoomy má, ale nie sú kompatibilné s micro FourThirds bajonetom. Na ich bezproblémové používanie je teda nutná redukcia umožňujúca aj zaostrovanie.

Samotná redukcia síce umožnuje nasadiť Canon objektívy aj bez MSC motorčeku, ale bez neho sú tieto objektívy pomalé (ako na Canon telách v LiveView režime) a teda nie sú veľmi vhodné napríklad na fotenie športu. Okrem adaptéru teda bola nutná aj adapcia objektívov na nový typ zaostrovania.

S MSC motorčekmi sú už tieto objektívy použiteľné aj v týchto podmienkach (s m43 telami poslednej generácie).

 

Výhodou je že sú spätne kompatibilné so staršími DLSR telami, sú rovnako rýchle ako USM motorčeky (na rozdiel od pomalých STM motorčekov) a sú vhodné aj na video.
 

Objektívy s MSC motorčekmi samozrejme budú môcť byť využité aj s doterajším adaptérom ku EOS-M, len je potrebné si nahrať nový firmware podporujúci MSC objektívy.

 

Ganec

Diskusná téma: Canon EF-MFT redukcia a Canon MSC objektívy

Titulok: Skutocne jestvuje takyto Canon adapter? Vložil: Jozo Dátum: 17.09.2019

Skutocne jestvuje v clanku popisovany adapter od Canonu? Hladal som po internete a nic som nenasiel.

Pridať nový príspevok